top of page

קנאה אובססיבית או קנאה בריאה?

איך תדעי אם את קנאית אובססיבית או קנאית סבירה? אם את חשדנית בריאה או חסרת אמון באופן מוחלט?

לאחר שעבדתי לא מעט עם הנושא של חוסר אמון בבן הזוג, אני יכולה להצביע על דפוסים ברורים, חוזרים ונשנים של קנאה לא בריאה ולא נכונה שיכולה לרסק את מערכת היחסים.

1. פריק קונטרול- את חייבת לדעת כל הזמן איפה הוא, מה הוא עושה, עם מי הוא אכל, מתי איך כמה ולמה. את גם חייבת להביע את דעתך על כל נושא ולנסות לגרום לו לשנות את מה שהוא רוצה למה שאת רוצה, שזה בדרך כלל מה שמרגיש לך יותר בטוח.

2. תסריטים- תסריטאית מספר 1. הוא לא ענה לך לשיחה אחת ואת כבר מדמיינת אותו בזרועותיה של מישהי אחרת, ומפליגה עם הדמיון אל הרומן שהם כנראה מנהלים כבר תקופה ארוכה מאחורי גבך. חוזרת הביתה מוקדם מהעבודה ובטוחה שאת הולכת לתפוס אותו על חם, כנ"ל לגבי כל סיטואציה בה חסר לך ידע כלשהו- אם יש לו מישהי חדשה בעבודה את בטוחה שהיא מיס יוניברס וממש ברגעים אלה מנסה לעשות עליו מהלך.

3. התמכרות לידע- את חייבת לדעת הכל נכון? אז איך את עושה את זה?

מחטטת לו בפלאפון כשהוא במקלחת, נכנסת לפייסבוק, לוואטסאפ, לאינסטגרם, למייל של העבודה, מחפשת שיחות, הודעות, לייקים לא מוסברים?

4. הבולשת קטנה לידך- את שומעת כל ניואנס הכי קטן בטון שלו כשאת שואלת שאלות, מנסה לחכות לו בסיבוב, שואלת שאלות בלי סוף בטון של איש שב"כ, מחפשת ראיות והוכחות ומתעסקת המון ב"אם" ו"אם" ו"אם"...

אם הסכמת עם שני סעיפים לפחות, מדובר כאן בקנאה לא בריאה ובאובססיביות שמחבלת במערכת היחסים שלך.

יש לך שאלות בנושא? את מרגישה שהקנאה פוגעת באיכות החיים שלך ובקשר הזוגי שלך?

אני מזמינה אותך להתקשר אליי לטלפון 0502980803 או לשלוח הודעה פרטית

ולקבוע פגישת היכרות ללא עלות.

עדן חזן- טיפול רגשי, התגברות על משברים, שחרור טראומות.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page