חמישה טיפים להתמודדות עם משבר אמון בזוגיות
חוויה של בגידה או שבירת אמון היא בהחלט חוויה מטלטלת ולא פשוטה. כולנו יודעים כמה קל לשבור אמון וכמה קשה לבנות אותו. כדי לבנות אמון צריך סבלנות, אמונה, הרבה כוח רצון והתמדה. יחד עם זאת, לא תמיד ממהרים לפרק את החבילה ולהיפרד.
אז איך מתמודדים עם הקושי?
הכנתי עבורכן 5 טיפים להתמודדות עם מצב של משבר אמון ביחסים:
1.סלחי לעצמך- הרבה פעמים אנחנו מאשימות את עצמנו שלא ידענו, שלא הרגשנו, שהיינו טיפשות או עיוורות. עסוקות במה עשינו לא בסדר ומה היינו יכולות לעשות אחרת.
כדי לבנות אמון את חייבת להאמין קודם כל בעצמך. בשביל זה עלייך לסלוח לעצמך ולא להיגרר להאשמות ושיפוטיות עצמית שרק מורידה אותך ואת הביטחון העצמי שלך.
2. תיאום ציפיות- זה השלב שבו את מסבירה לבן הזוג שלך בדיוק מה את עוברת ומה את צריכה, אנחנו לא נותנות להם לנחש או לנסות, תקשורת ישירה. את מסבירה לו שכרגע לאור הדברים שקרו, את במצב שבו קשה לך לסמוך וזה יתבטא בכך שכנראה תשאלי הרבה שאלות, אולי תציקי יותר מהרגיל ואת מצפה שהוא יענה לך בצורה רגועה, מכילה וסבלנית.
3. נדבו את המידע בעצמכם- תסכימו ביניכם שאינכם מחכים שהצד השני ישאל ויחקור אלא תספרו את הכל בעצמכם. שקיפות מלאה. כך תחסכו רגעים לא נעימים של חקירות ושאלות.
4. אחריות על האמון- האחריות היא בידיים שלכם. כל אחד מבני הזוג אחראי לדאוג לכך שהשני יסמוך עליו. בעצם התפקידים שלכם משתנים. במקום שאת תדאגי לגרום לעצמך לסמוך עליו, הוא מעכשיו ידאג לעשות הכל כדי שתרגישי בטוחה ושאת יכולה לסמוך עליו. וכך גם את.
5. דבר אחרון וחשוב מאוד הוא הניסוח שלכם לכל תהליך בניית האמון. יש לנו נטייה להגיד "להחזיר את האמון" כשאנחנו משתמשים במושג הזה זה למעשה מכניס את תת המודע למצב של מגננה- הרי היה שם אמון והוא הופר ונפגעתי. אז למה לי להחזיר אותו?! לכן, במקום להגיד "להחזיר את האמון" עליכם להגיד "לבנות אמון". אתם למעשה בונים משהו חדש, אחר ויציב ולא מחזירים דברים שנכשלו.
אם חווית בגידה או משבר אמון ביחסים, והיית רוצה להשתחרר מהדפוסים שמעכבים אותך מלנהל מערכת יחסים בריאה ולחזור לחיי זוגיות יציבים, אני מזמינה אותך להתקשר אליי לטלפון 0539280803 או לשלוח הודעה פרטית, ולקבוע פגישת היכרות, ללא עלות. עדן חזן - טיפול רגשי, התגברות על משברים, שחרור טראומות.